top of page

Ardei umpluti cu bulgur

Adevarul este ca ador ardeii umpluti cu bulgur, imi plac chiar mai mult decat cei umpluti cu orez. Legumele umplute sunt mancarea preferata a grecilor mai ales vara. Iar exemplele sunt nenumarate: Legume umplute cu orez, Vinete paputsakia, Vinete Imam, Legume umplute cu carne s.a.m.d.


Ardei umluti cu bulgur la cuptor in still grecesc
Ardei umpluti cu bulgur

Bulgurul este folosit pentru prepararea nenumaratelor retete si inlocuieste cu succes orezul. In tarile Mediteraniene si in special in Grecia este folosit inca din antichitate (inainte cu cateva mii de ani). Bulgurul este foarte sanatos si de obicei recomandat persoanelor cu diabet.




Ce este de fapt bulgurul (pliguri)!? Bulgurul este optinut din boabe de grau arnaut (de obicei grau dur), care inainte de comercializare graul este curatat, prefiert, uscat si macinat mare. Graul arnaut este foarte sanatos si bogat in nutrienti dar si vitaminele B, E ; minerale precum calciu, magneziu, fosfor si cu un continut mare de fibre - recomandat chiar si in timpul dietelor.


Mod de preparare:



  1. Incalzim o cratita la foc potrivit si adaugam uleiul de masline, ceapa si morcovii (taiati cubulete sau dati prin razatoare) si calim 2-3 minute. Adaugam usturoiul tocat marunt, sare, piper, pasta de rosii, bulgurul si amestecam.

  2. Adaugam rosiile tocate marunt si apa si fierbem la foc mic 5 minute la foc mic. Adaugam verdeturile taiate marunt si lasam umplutura deoparte sa se raceasca putin.

  3. Curatam ardeii, avand grija sa taiem deasupra astfel incat sa se formeze un capac. Umplem ardeii si ii acoperim cu capacul format.

  4. Taiem Cartofii cubulete si adaugam in tava intre ardei. Adaugam deasupra umplutura ramasa impreuna cu putina apa.

  5. Stropim putin ardeii cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.

  6. Servim cu branza feta!


Pofta buna!




Comments


bottom of page