top of page

Caracatita marinata in otet

Xtapodi xidato - χταπόδι ξυδάτο, un meze grecesc foarte usor de facut si extrem de gustos. Se serveste in special vara alaturi de un pahar de uzo la tavernele grecesti.

Caracatita marinata in otet cu ceapa si ardei
Caracatita marinata


Mod de preparare:




Decongelam caracatita, dupa care indepartam ochii si 'dintele' si taiem 'punga'. Spalam foarte bine sub un jet de apa, pentru a indeparta nisipul.


Punem caracatita intr-o cratita impreuna cu foarte putina apa, ceapa taiata in jumatate, foile de dafin si otetul. Fierbem pentru aproximativ 25-30 de minute. Odata fiarta caracatita, o punem pe o farfurie si lasam la racit, pana se raceste complet, pentru ca va fi mult mai usor de taiat.


Intre timp curatam ceapa verde si o taiem fin, spalam si taiem ardeiul, punem toate ingredientele intr-un bol, iar in momentul cand caracatita s-a racit complet, o taiem si amestecam. Condimentam dupa bunul plac si lasam aproximativ 30 de minute in frigider la marinat, dupa care servim. Merge foarte bine cu fava !


Pofta buna!




コメント


bottom of page