Xtapodi xidato - χταπόδι ξυδάτο, un meze grecesc foarte usor de facut si extrem de gustos. Se serveste in special vara alaturi de un pahar de uzo la tavernele grecesti.
Mod de preparare:
Decongelam caracatita, dupa care indepartam ochii si 'dintele' si taiem 'punga'. Spalam foarte bine sub un jet de apa, pentru a indeparta nisipul.
Punem caracatita intr-o cratita impreuna cu foarte putina apa, ceapa taiata in jumatate, foile de dafin si otetul. Fierbem pentru aproximativ 25-30 de minute. Odata fiarta caracatita, o punem pe o farfurie si lasam la racit, pana se raceste complet, pentru ca va fi mult mai usor de taiat.
Intre timp curatam ceapa verde si o taiem fin, spalam si taiem ardeiul, punem toate ingredientele intr-un bol, iar in momentul cand caracatita s-a racit complet, o taiem si amestecam. Condimentam dupa bunul plac si lasam aproximativ 30 de minute in frigider la marinat, dupa care servim. Merge foarte bine cu fava !
Pofta buna!
Comments