O reteta ideala pentru o carne de pui cu cartofi la cuptor in stil grecesc. Atat cartofii cat si carnea pur si simplu se topesc in gura, carnea iese mereu frageda si aromata.
Carnea de pui cu cartofi la cuptor este o reteta simpla, gustoasa, usor de preparat si rapida. Sigur ca pentru prepararea carnii cu cartofi la cuptor de obicei nu lipsesc doua ingrediente importante: zeama de lamaie si oregano.
Nu de putine ori atunci cand nu am prea mult la dispozitie pentru gatit, optez pentru reteta aceasta. In mai putin de 15 minute este preparata, tot ce avem nevoie langa este o salata si eventual putina paine.
Mod de preparare:
Daca puiul este intreg il transam si taiem in bucati mai mici dupa preferinta.
Spalam bine carnea de pui sub un jet de apa rece si curatam cat mai bine posibil pielea puiului. Lasam carnea sa se stoarca cat mai bine de apa.
Curatam cartofii si ii taiem in bucati nu foarte mici.
Intr-o tava adaugam cartofii si carnea de pui.
Condimentam cu sare si piper, adaugam oregano, mustarul si uleiul si amestecam totul foarte bine cu mana.
Adaugam apa, amestecam din nou, iar apoi acoperim tava si dam la cuptorul preincalzit la 160°C, pentru aproximativ 50 de minute. Asigurati-va ca, cartofi vor fi moi.
Descoperim tava, adaugam coaja de lamaie (optional) si dam la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20-25 de minute.
Adaugam zeama de lamaie si servim sau eventual lasam cartofii sa se rumeneasca inca 15 minute la 200°C.
Pofta buna!
Commentaires