Cartofi la cuptor (patates furnu), in stil grecesc este o reteta deosebit de gustoasa de care eu pur si simplu m-am indragostit. Cortofii sunt foarte gustosi si moi...pur si simplu se topesc in gura.
Acesti cartofi Sunt foarte usor de preparat, fiind o garnitura excelenta langa o friptura, un gratar , chiftele sau pentru zilele de post alaturi de o salata. Recomand salata Politiki cu varza si ardei copti...o bunatate!
Acesti cartofi la cuptor se pot prepara chiar si cu carne de pui sau friptura de porc sau friptura de miel la cuptor. Sunt convinsa ca multi dintre cei ce au vizitat Grecia au incercat acesti cartofi in combinatie cu diverse mancaruri, fiind garnitura de baza la tavernele greceast, alaturi de pilaful de orez si cartofii prajiti.
Mod de preparare:
Curatam, spalam si taiem cartofii si ii asezam intr-o tava.
Adaugam sarea piperul, uleiul de masline, mustarul, coaja de lamaie, boia, usturoiul pisat, firele de cimbru si amestecam totul foarte bine!
Adaugam apa(aproape cat sa acopere cartofii) firele de rozmarin si amestecam.
Dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 40 de minute avand grija sa aiba mereu apa in tava (daca e necesar sa adaugam apa din cand in cand, aceasta trebuie sa fie fierbinte).
In acest interval de timp intoarcem cartofi cel putin o data.
Dupa 40 de minute, cartofii ar trebui sa fie deja moi!
Adaugam sucul si coaja (optional) de lamaie (dupa dorinta puteti adauga o lingurinta de unt) si dam la cuptor inca 5-10 de minute, sau pana ce cartofii capata o culoare usor aurie.
P.S. pentru a face economie puteti coace alaturi de cartofi o paine (reteta de paine cu faina integrala si fulgi de ovaz) sau chifle (reteta de chifle cu masline)!
Pofta buna!
コメント