top of page

Chec cu portocale (de post)

Nistisimo keik portokali - Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι, pentru cei care postesc sau au un stil de viata vegan. Este la fel de pufos si de gustos ca si un chec facut cu oua si lapte si cu siguranta daca il veti incerca nu veti fi dezamagiti.


Chec vegan cu portocale si glazura de ciocolata
Chec vegan cu portocale

Un chec foarte pufos, aromat si delicios, pe care cu siguranta il veti face si in zilele cand nu veti posti.



Probabil sunt diferite retete de chec de post, dar aceasta reteta o fac foarte des, iar acum cand inca avem portocale din belsug, la un pret accesibil, este binevenit.


Mod de preparare:


Intr-un bol incapator cernem faina impreuna cu amidonul, adaugam zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam.


Intr-un alt bol, amestecam sucul de portocale, uleiul, mierea, dupa care adaugam bicarbonatul si amestecam din nou, cu ajutorul unui tel, pana ce mierea se va topii.


Adaugam putin cate putin lichidul la compozitia de faina, amestecand la inceput cu o lingura, dupa care amestecam cu ajutorul unui tel pana ce devine o compozitie omogena. La sfarsit adaugam stafidele si coaja de portocala si amestecam (Daca doriti puteti adauga coaja de portocala si deasupra)


Asezam chec-ul intr-o tava(15X25, 20X20) tapetata. Dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 175-180 de grade (fara ventilatie), pentru aproximativ 50-55 de minute (testam cu o scobitoare sa vedem daca este gata).


Deformam chec-ul si il lasam la racit pentru aproximativ 30 de minute.


Intre timp pregatim glazura de ciocolata. Adaugam toate ingredientele intr-o cratita si fierbem pentru aproximativ 7-8 minute, pana ce optinem o compozitie cremoasa. Lasam sa se raceasca pana ce ajunge la o temperatura de aproximativ 35 de grade, amestecand din cand in cand (daca nu avem termometru putem testa pe varful limbii).


Dupa ce s-a racit, adaugam glazura deasupra chec-ului si optional presaram cu nuca de cocos.


Lasam aproximativ 2 ore sa se raceasca complet, dupa care servim!




Pofta buna!




Comments


bottom of page