Acest chec in 2 culori, de post este foarte pufos si usor de preparat. Nu necesita mixer, totul se amesteca cu un tel. Acesta este un chec de post extra pufos si delicios, care merita incercat chiar si daca nu postiti.
Un chec este atat de simplu de preparat si in acelasi timp atat de moale si delicios incat il veti prepara foarte des, chiar si atunci cand nu postiti. Eu de obicei il prepar cu ulei de cocos, dar bineinteles ca puteti folosi orice ulei vegetal va place.
Recomand totusi sa folositi zahar tos (alb) pentru preparare, deoarece iese mai pufos. Eu am adaugat si stafide, dar il puteti prepara cu sau fara stafide.
Ca si aroma se poate adauga putina vanile. Preparati aceast chec cat mai curand si o sa vedeti cat este de delicios si pufos! Pentru ca nu contine oua sau unt, acest chec are nevoie de o cantitate mai mare de agent de crestere, pentru a fi pufos! Mai jos aveti ingredientele, totusi daca lingurita e mai mare adaugati 1/4 lingurita bicarbonat sau un varf de cutit!
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adaugam 500 g (aproximativ) suc de portocale (eu folosesc doar suc proaspat stors de portocale- fresh, oricum daca nu e fresh folositi suc de portocale neacidulat), otetul si bicarbonatul. Amestecam foarte bine!
Adaugam uleiul, zaharul, sarea, coaja de portocale, turmenic si amestecam pana ce aproape se topeste zaharul.
Intr-un alt bol amestecam faina cantarita cu praful de copt.
Adaugam faina treptat in amestecul de suc de portocale. Daca nu ati cernut faina in prealabil, o cernem deasupra lichidului si amestecam cu un tel!
Avem grija sa amestecam foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.
Intr-un alt bol amestecam cacao cu sucul de portocale ramas (aproximativ 50 g) si adaugam 1/4 din aluatul pentru chec. Amestecam foarte bine pana ce se omogenizeaza.
In aluatul fara cacao adaugam stafidele si amestecam!
Ungem o tava cu ulei (tapetam cu faina daca e cazul), adaugam aluatul cu stafide, iar deasupra adaugam aluatul cu cacao si amestecam cu un bat sau cu o furculita!
Dam la cuptorul preincalzit la 170°C (fara ventilatie), pentru aproximativ 50 de minute!
Lasam chec-ul in tava pentru aproximativ 15 minute!
Deformam si lasam sa se raceasca!
Optional adaugam zahar pudra deasupra si servim!
Pofta buna!
Am facut aceasta prajitura..am constatat ..cantitatea de faina 450 gr..este prea multa..a trebuit sa mai adaug apa minerala..cca 200 ml.. pentru a da fluiditate aluatului...A iesit gustoasa...dar atentie la cantitatea de faina..care se adauga
Arată delicios!