Nu cred ca exista ceva care sa se potriveasca mai bine decat checul, dimineata alaturi de o cafea, ceai sau chiar lapte.
Sunt atat de multe retete, incat fiecare dintre noi putem sa alegem ceea ce ni se potriveste.
Cand vine vorba de chek (keik - κείκ), in Grecia il veti putea deosebi datorita mirosului puternic de unt, indeosebi daca se foloseste unt din lapte de capra+oaie (egoprobio - αιγοπρόβειο), care are atat miros si gust mai pronuntat.
Mod de preparare:
Inainte de a incepe asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
Amestecati untul moale cu zaharul, pentru aproximativ 5 minute cu ajutorul unui mixer la viteza mare.
Adaugati treptat ouale si amestecati cu mixerul pana ce optineti o crema moale. Dupa care adaugati esenta de vanilie/ zaharul vanilat si putina sare.
Cerneti faina impreuna cu amidonul si praful de copt, incorporati treptat faina si laptele alternativ si incorporati cu ajutorul unui tel.
Impartiti continutul in jumatate si amestecati cu cacao.
Intr-o tava tapetata, asezati continutul cu ajutorul unei linguri.
Dati la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 55 de minute pana la ora. In prima jumatate de ora nu deschideti usa cuptorului.
Comments