Aceasta nu este o salata traditionala greceasca, dar avand vedere ca, contine ingrediente grecesti cred ca pot sa impartasesc reteta cu voi. Este mai degraba o reteta proprie dacat una traditionala.
Ingrediente:
50 de g de pesmeti de orz (paximadia)
50 de ml de ulei de masline
pentru crema de branza feta:
200 de ml de smantana 35% grasime
50 de grame de branza crema (tipul Philadelphia)- se poate folosi si light, dupa preferinta
150 de grame de branza feta
putin piper
1/4 de lingurita de oregan
Pentru sos
100 de grame de bulion
o lingurita de ulei de masline
un catel de usturoi taiat in jumatate (il folosim doar pentru aroma, dupa care il aruncam)
un varf de cutit de oregano
sare si piper dupa gust
Pentru ornare
150 de grame de rosii chery
4-5 masline verzi fara samburi
4-5 muguri de capere
1 castravete
Avem nevoie de o forma cu diametrul de 15 cm.
Mod de preparare:
Incepem cu sosul pentru ca trebuie sa fie rece cand il adaugam. Punem toate ingredientele intr-o cratita si fierbem pentru 5 minute. Dupa care o punem la racit si dam putin la frigider.
Intr-un tocator de legume punem pesmetii si ii tocam marunt, dupa care adaugam uleiul si amestecam...
... apoi il ansamblam in forma.
Dam la frigider si facem crema de branza feta -amestecand toate ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical. Dupa care asezam crema de branza peste pesmeti.
Dam la frigider pentru 10 minute, iar apoi adaugam sosul si ornam dupa bunul plac.
Pofta buna!
Comments