Pestele este in general usor de preparat, foarte gustos si necesar organismului datorita faptului ca au un continut ridicat de omega Ω3. Pestele la cuptor este preferatul meu trebuie doar sa avem grija cum il pregatim pentru a se pastra suculent si delicios.
Aceasta reteta eu am pregatit-o cu dorada, dar se poate pregatii si cu alti pesti si va asigur ca vor devenii deliciosi si suculenti si nu necesita prea mult timp de gatire (aveti grija, cu cat ii veti gati mai mult cu atat vor devenii mai uscati si lipsiti de gust).
Un sfat ar fi sa pregatiti pestii la o temperatura inalta pentru a se pastra suculent si delicios! si nu exagereti prea mult cu timpul de gatire, nu ne dorim ca pestii sa fie ucati, ci cat mai suculenti si deliciosi. Pregatiti reteta cu orice alt peste, este simplu de preparat si tare gustos!
Mod de preparare:
Pestii curatati ii spalam si ii lasam sa se scurga bine de apa!
Taiem usturoiul fasii si cateva felii de lamaie.
Adaugam apa in tava!
Condimentam pestele cu sare si piper! Punem feliile de lamaie si usturoi in interiorul pestelui, alaturi de cimbru si adaugam ulei de masline.
Cu un cutit increstam pestele dinspre cap spre coada, pe ambele parti. In felul acesta ne vom da seama mai usor cand pestele este copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 230 de grade fara ventilatie (210 grade cu ventilatie), pentru 20-25 de minute (depinde de marimea pestelui).
Cand pestele este gata, strecuram zeama ramasa in tava si amestecam cu un blender- va deveni un sos delicios, pe care il vom servi alaturi de peste.
Pofta buna!
Comments