Kolokithakia tiganita - κολοκυθάκια τηγανητά, care de obicei in Grecia se fac fara ou, se prajesc doar dati prin faina. In acest articol veti invata toate secretele pentru dovlecei crocanti, chiar si dupa racire.
Va recomand sa ii incercati, deoarece pe langa faptul ca nu sunt prajiti cu ou, nu vor absorbi ulei si sunt foarte gustosi. Modul de preparare probabil ca vi se va parea putin bizar deoarece, dupa ce ii vom tapeta cu faina, vom da dovleceii prin apa, dupa care ii vom praji, in felul acesta indepartam faina care s-ar arde in ulei si vor ramane mai mult timp crocanti. Nu va speriati, daca ii scuturati putin, uleiul nu va sari, iar rezultatul va fi peste masura asteptarilor.
Daca doriti o crusta mai groasa, repetati procedeul de 2 ori (faina-apa-faina-apa)! Cu siguranta una dintre cele 2 variante va fi pe placul vostru. Mie imi plac tare mult dovleceii pane si ii prepar foarte des. Incercati si nu veti regreta!
Varianta nr. 1
Mod de preparare:
Spalati si taiati dovleceii rodele subtiri.
Asezati dovleceii in solutia de apa cu sare si lasati 10-15 minute, dupa care ii strecurati
Incorporati toate ingredientele pentru pana
Dati dovleceii prin amestecul de faina, si aveti grija ca acestia sa aiba faina pe toata suprafata
Puneti o tigaie cu ulei la foc potrivit si lasati sa se incalzeasca
Dati dovleceii prin apa, dupa care ii prajiti in ulei.
Puteti sa ii serviti atat calzi cat si reci!
Varianta nr.2
Taiem dovleceii in rodele mai groase si ii asezam intr-un strecurator!
Adaugam sarea si amestecam, iar apoi lasam aproximativ 20 de minute sa se scurga de apa si sa se inmoie putin.
Incalzim uleiul la foc mediu!
Amestecam ingredientele pentru panare si dam dovlecei prin amestecul de faina.
Dupa ce am panat dovleceii cu faina, ii dam prin apa, scuturam putin si ii prajim in uleiul incins!
Pentru sosul de iaurt vedeti reteta aici!
Pofta buna!
Comments