Fasole ochi negru cu spanac este o mancare greceasca mai putin cunoscuta. Se gateste usor si rapid si este absolut delicioasa. Fasolea ochi negru este foarte hranitoare si bogata in proteine, calciu, fosfor, magneziu, vitamina B1...
Aceasta fasole este recomandata persoanelor cu un stil de viata vegan, dar si celor ce tin post pentru o perioada indelungata, datorita complexului de vitamine, minerale dar si unui procent ridicat de proteine pe care acestea il contin.
Fasolea cu ochi negru se gateste destul de rapede si de obicei nu necesita hidratare in apa. Totusi eu prefer sa o las la hidratat pentru cel putin o ora, deoarece va fierbe mult mai repede. Dar si pentru ca in felul acesta fasolea se va fierbe perfect fara a se despica la fiert.
In combinatie cu spanac este o bunatate, se si aseamana destul de mult la gust! Reteta asta este una simpla dar o puteti gasi in combinatie cu morcovi, ardei Kapia, marar si uneori fenicul cu care eu cred ca se potriveste foarte bine.
Mod de preparare:
Intr-un castron adaugam fasolea ochi negru si apa. Lasam la hidratat aproximativ o ora!
Scurgem fasolea adaugam aproximativ un litru de apa si fierbem la foc mic aproximativ 25 de minute sau pana ce fasolea este fiarta fara sa despice. Daca folositi o oala sub presiune, timpul se va reduce la jumatate.
Lasam fasolea deoparte acoperita cu un capac, aproximativ 20 de minute!
Intr-o cratita sotam ceapa tocata, prazul, (morcovi rasi-optional)... apoi adaugam spanacul pe care il puteti cali sau innabusi acoperind cu un capac.
Adaugam rosiile si putina apa, fasolea fiarta si scursa de apa (are un gust destul de pronuntat, iar apa va avea o culoare inchisa la culoare) condimentam cu sare si piper si fierbem aproximativ 15 minute la foc mic.
Adaugam putin patrunjel si lasam mancarea deoparte sa se raceasca.
Puteti servi cu marar sau fenicul lamaie si paine proaspata sau chifle!
Kali orexi!
Comments