Fursecuri care nu lipsesc de pe masa de Paste, (Pasxalina kulurakia) datorita aromelor sale. Dar bineinteles ca se pot realiza pe toata perioada anului si sunt ideale pentru cafeaua de dimineata, dar si ca un snak rapid.

Fursecuri cu arome specifice sarbatorilor: vanilie, rasina de mastic, coaja de la portocala/lamaie.
Aceste fursecuri sunt foarte usor de preparat si poate fi o experienta placuta chiar si pentru copii. Au diferite forme si sunt exact ceea ce trebuie pentru cafeaua de dimineata.
Mod de preparare:
Topim untul pe o baie de abur/ microunde si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam ouale intregi si jumatate din cantitatea de zahar si amestecam putin cu un mixer sau cu un tel, dupa care adaugam zaharul, ramas zaharul vanilat, rasina de mastic si amestecam din nou pana ce zaharul se topeste.
Adaugam untul topit, zeama de portocale,bicarbonatul de sodiu, coaja de la portocale si amestecam pana ce optinem o compozitie omogena.
Amestecam faina cu putina sare si praf de copt, dupa care o adaugam treptat la compozitia lichida si amestecam cu mixerul/telul pana ce optinem un aluat asemanator celui de chec. Adaugam restul de faina si amestecam cu mana pana ce optinem un aluat usor de modelat.
Acoperim cu o folie de plastic si dam la frigider, pentru 30 de minute.
Odata trecute cele 30 de minute, incalzim cuptorul la 180 de grade (fara ventilatie), formam fursecurile (ca si in video-ul, de mai jos), le ungem cu ou si coacem cate o tava, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Pofta buna!
Comments