Chiar si acasa se poate prepara Gyros de porc la cuptor, foarte usor si cu putine ingrediente. Puteti servi gyro de porc cu cartofi prajiti, tzatziki, felii de rosii, ceapa si placinte pentru suvlaki.
Gyrosul de porc este foarte consumat de catre greci dar si de catre turistii din intreaga lume. Este o mancare delicioasa si destul de economica.
Pentru aceasta reteta recomand sa folositi ceafa de porc, care contine grasimea necesara pentru a face carnea moale si frageda. Respectati intocmai reteta, iar carnea cu siguranta va deveni atat de frageda incat se va topi in gura,,, nimeni nu va crede ca nu este cumparata. Condimentele pot fi adaugate dupa gustul fiecaruia mai mult sau mai putin.
Mod de preparare:
Pentru inceput taiem carnea in felii de aproximativ 1 deget!
Batem carnea usor cu un ciocan pentru snitele!
Intr-un bol incapator adaugam ceapa tocata, otetul, uleiul, oregano, sare, boia afumata, chimion, usturoi, piper, vin si carnea. Amestecam foarte bine si lasam la marinat aproximativ 15-24 de ore la frigider.
Inainte de a incepe pregatirea carnii pentru gyro, lasati carnea la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
Intr-o tava adaugam folie de aluminiu si hartie de copt. In mijloc adaugam o ceapa pe care o intepam cu 3 bete pentru frigarui.
Daca este necesar taiem carnea in bucati mai mici dupa care o infingem pe betele pentru suvlaki (vezi reteta video de mai sus)!
Adaugam untul deasupra carnii (optional), si rosia taiata in jumatate.
Invelim carnea in hartie de copt si folia de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 2- 3 ore!
Luam carnea de la cuptor si indepartam hartia de copt si folia de aluminiu, dupa care dam din nou la cuptorul cu ventilatie la 230°C, pentru 3-5 minute.
Taiem carnea la suprafata, iar de cate ori dorim putem sa o dam din nou la cuptor pentru a da culoare carnii.
Servim cu placinte pentru souvlaki- reteta aici, tzatziki - reteta aici, cartofi prajiti, felii de rosii si ceapa!
Pofta buna!
Commentaires