Am aici pentru voi o reteta foarte gustoasa de kebab cu sos picant, bineinteles ca pentru cei ce nu sunt adeptii mancarilor picante se poate pregati fara boia iute, astfel nu va fi picant.
Acest kebab l-am pregatit cu o combinatie de carne de oaie si carne de vita, dar se poate face si in alte combinatii de carne. Adevarul este ca nu prea sunt adepta carnii de oaie sau capra, totusi cu ceva timp in urma am inceput sa consum si chiar sa imi placa, ca si alte produse care nu le mancam cu ani in urma. Da... se pare ca gusturile se mai schimba.
Am tot facut mai multe incercari pana sa ajung la reteta de fata, pentru ca imi doream cel mai suculent kebab posibil si iata ca am ajuns la aceasta reteta. Secretul este de fapt sa dam carnea la congelator pentru 30 de minute inainte de a o pregatii fie pe grill, fie la tigaie, si bineinteles ca aceasta trebuie sa fie foarte proaspata. Nu uitati sa rugati macelarul sa treaca carnea de doua ori prin masina de tocat.
Acum ca vine vara, tot mai multi veti cauta probabil retete pentru gratar sau pentru masa in familie, fie pentru pranz sau cina kebab-ul va fi solutia ideala.
Mod de preparare:
Pentru kebab se adauga toate ingredientele (mai putin otetul) intr-un vas si se amesteca / framanta aproximativ 5 minute! Adaugam otetul si framantam inca 10 minute. Daca folosim un mixer adaugam toate ingredientele in vasul mixerului si amestecam 5 minute. Acoperim si dam compozitia la congelator 20-30 de minute. Apoi coacem kebab-ul la grilul incins sau tigaie incinsa.
Pentru sosul picant: Adaugam putin ulei si usturoi in tigaie, incalzim putin usturoiul (atentie sa nu se arda, va avea un gust amar), adaugam rosia taiata cubulete si toate celelalte ingrediente, fierbem sosul 5 minute dupa care lasam deoparte.
Servim cu pite pentru suvlaki reteta aici si iaurt strecurat cu specific grecesc reteta aici. Daca pitele pentru souvlaki sunt reci le incalzim cateva secunde, taiem fiecare pita in 4 si asezam deasupra sosul, kebab si iaurt.
Pofta buna!
Sfaturi utile:
*Daca carnea de oaie/capra nu este pe gustul tau porti face alte combinatii cu carne de vita, porc etc.
*Rugati macelarul sa treaca carnea de doua ori prin masina de tocat, este important ca, grasimea sa se incorporeze in carne.
*Dati carnea la congelator cel putin 20 de minute inainte de a o coace, astfel kebab-ul se va pastra foarte suculent.
*Daca gratarul se face la padure sau in aer liber, preferrati sa lasati mai mult timp carnea in congelator.
Commenti