Vara pregatesc mereu preparate cu dovlecei fie ca este placinta cu dovlecei, chiftele cu dovlecel, dovlecei pane etc. Ne plac foarte mult dovleceii si sunt usor de preparat in orice combinatie am alege.
Dovleceii sunt foarte gustosi, au putine calorii si sunt plini de vitamine, merita incercati in diverse combinatii. Aceasta mancare de dovlecei cu cartofi imi place tare mult, mai ales cu rosiile acelea de vara aromate. Imi e tare dor de rosiile acelea din gradina bunicii. Din pacate acum am acces la ele doar de la piata sau market, care nu vor avea niciodata aroma celor din gradina proprie.
Mancarea cu dovlecei si cartofi se pregateste usor si este hranitoare. Se poate pregati si in perioada de post daca omiteti branza feta pe care am adaugat-o deasupra, care sigur da o aroma divina preparatelor. De fapt majoritatea grecilor consuma la fiecare masa branza Feta, chiar si in combinatie cu carne. Branza Feta aduce un aport important de proteine si Calciu, si este foarte hranitoare.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si calim ceapa la foc potrivit pentru 2 minute, adaugam usturoiul, rosiile, ardeii si cartofii. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute, acoperit cu un capac!
Taiem dovleceii si ii adaugam in tigaie, adaugam putina apa daca este necesar si fierbem inca 15-20 de minute, pana ce cartofii si dovleceii pot fi patrunsi usor cu o furculita.
Adaugam menta si mararul taiate marunt si indepartam tigaia de pe foc. Apoi adaugam branza Feta taiata cubulete si servim.
Pofta buna!
Comments