Una dintre retetele vegane preferate este mancarea de vinete cu naut. O mancare bogata in proteine si vitamine, gustoasa si extrem de satioasa!
Daca folositi naut din conserva, aceasta mancare va fi foarte usor de pregatit, deoarece uneori nautul fiebe mai greu. Eu totusi cred ca merita efortul de a fierbe nautul, deoarece gustul nu se compara cu cel din conserva, iar daca hidratati nautul, pentru cel putin 8 ore acesta va fierbe mult mai usor.
Mai ales cand vinetele sunt in plin sezon, merita sa incercati aceasta mancare vegana (de post), a carui gust este de neuitat. Dupa parerea mea aceasta mancare este chiar mai gustoasa decat carnea. Dar trebuie sa o preparati ca sa va convingeti!
Mod de preparare:
Pregatirea nautului:
Intr-un bol pregatim solutia de apa cu bicarbonat si adaugam nautul. Lasam la hidratat cel putin 8 ore.
Spalam nautul foarte bine si il punem intr-o cratita impreuna cu frunza de dafin si aproximativ 1,5 litru apa. Fierbem nautul la foc mic aproximativ 50 de minute, sau pana ce nautul este fiert! Lasam nautul aproximativ20 de minute in apa fierbinte dupa care strecuram. Puteti de asemenea sa fierbeti nautul intr-o oala sub presiune pentru 30 de minute (atentie la foc mic)
Pregatirea vinetelor:
Spalam vinetele si le taiem cuburi.
Pregatim solutia de apa cu sare si adaugam vinetele. Lasam vinetele in solutia de apa aproximativ 5 minute, pentru a elimina gustul amar.
Spalam vinetele sub un jet de apa.
Adaugam vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam uleiul si dam la cuptor, la functia gril 5 minute!
Pregatirea sosului de rosii:
Intr-o tigaie adaugam uleiul, ceapa tocata si calim 2 minute!
Adaugam usturoiul pisat, sosul de rosii si condimentam cu sare, piper si ienibahar.
Fierbem sosul 5 minute!
Pregatire:
Intr-o tava pentru cuptor/ vas de yena/ vas de lut adaugam nautul fiert, vinetele coapte, sosul de rosii si frunza de dafin. Daca este necesar adaugam putina apa fierbinte! Acoperim vasul fie cu un capac fie cu hartie de copt inmuiata in apa!
Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute! Sau fierbem 30 de minute la foc mic!
Servim cu patrunjel proaspat!
Pofta buna!
Comentarios