top of page

Mancare greceasca cu carne de pui

Aceasta mancare greceasca cu carne de pui gatita in hartie de copt este extraordinar de gustoasa. Se pregateste usor cu ingrediente putine si este fara doar si poate una dintre retetele favorite.


Mancare greceasca cu carne de pui coapta in hartie de copt
Mancare greceasca cu carne de pui

Carnea gatita in felul acesta este frageda, aromata si incredibil de gustoasa. Aceasta mancare se numeste kotopoulo kleftiko si se gateste din timpuri stravechi. Aceasta mancare greceasca se gatea de fapt in pamant: se facea o groapa adanca unde se aprindea focul iar cu ajutorul carbunilor carnea era gatita pentru mai multe ore la temperatura scazuta.

Numele kleftiko=furat se spune ca provine de la hotii care furau carnea, iar ca sa ascunda atat carnea cat si mirosul acesteia era cel mai potrivit mod de gatire.



In insula Milos exista multe izvoare cu apa termala, unele restaurante pregatesc mancarea in nisip pe marginea marii cu ajutorul temperaturii pe care nisipul o emana- ce poate ajunge la 150°C.


Mod de preparare:



  1. Taiem carnea de pui in cuburi (puteti adauga atat piept de pui cat si pulpa de pui, sau in combinatie)!

  2. Intr-un bol adaugam carnea de pui, ceapa taiata, rosia decojita (optional) si taiata cubulete, ardeii taiati , usturoiul, sare, piper, oregano, cimbru,boia, ulei si zeama de lamaie!

  3. Amestecam totul foarte bine, acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru aproximativ 2 ore!

  4. Asezam doua bucati de hartie de copt una peste cealalta (in cruce), adaugam aproximativ 150 g din amestecul de carne si putin cascaval taiat cubulete!

  5. Infasutam carnea in hartia de copt si legam cu o ata.Procedam la fel cu restul de carne! Vor fi in jur de 4 -5 portii!

  6. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-45 de minute!

  7. Inainte de servire lasati carnea infasurata in hartie de copt pentru 10-15 minute!

  8. Dupa dorinta puteti dezlega hartia de copt si puteti da carnea din nou la cuptor pentru cateva minute pana ce va avea culoarea dorita.


Pofta buna!




Comments


bottom of page