O mancare greceasca de vinete, de post usor de preparat si delicioasa! Aceasta mancare de vinete in sos de rosii este ideala pentru persoanele cu un stil de viata vegan sau pentru cei ce postesc.
Recomand aceasta mancare greceasca de vinete, deoarece se prepara usor si rapid si este absolut delicioasa, chiar mai buna decat carnea.
Dupa cum v-am obijnuit cu retetele grecesti delicioase, rapide si cu putine ingrediente, ei bine aceasta este una dintre ele. Secretul consta in folosirea ingredientelor proaspete si de buna calitate si bineinteles ingredientul principal este sa adaugati putina dragoste atunci cand gatiti.
Mod de preparare:
Taiem vinetele si le asezam intr-o strecuratoare. Adaugam sarea si amestecam, dupa care lasam 20 de minute deoparte sa se strecoare si sa elimine gustul eventual amar al vinetelor.
Spalam vinetele foarte bine si lasam sa se strecoare foarte bine, dupa care le stergem usor cu o hartie de bucatarie.
Incalzim tigaia la foc moderat adaugam uleiul si calim vinetele pentru 2-3 minute. Nu adaugati foarte multe legume in tigaie, mai degraba repetati procesul, pentru ca aceastea sa nu lase umezeala.
Asezam vinetele calite intr-o farfurie si lasam deoparte.
In aceeasi tigaie calim ceapa tocata pentru 3 minute sau pana ce aceasta devine translucida. Adaugam ardeiul Kapia taiat marunt, usturoiul, sare, piper, ienibaharul si sucul de rosii. Lasam cateva minute sosul sa fiarba!
Adaugam vinetele calite si gatim 15 minute sau pana ce vinetele au textura dorita!
Servim cu busuioc proaspat/ patrunjel.
Pofta buna!
Comments