Mazare verde in sos de rosii cu cartofi si morcovi sau "Arakas kokkinistos", este o mancare simpla si delicioasa gata in doar 30 de minute. Se poate prepara atat cu mazare proaspata cat si cu mazare congelata.
Aceasta mancare face parte din categoria 'ladera' deoarece legumele cu sos de rosii se gatesc cu o cantitate destul de mare de ulei se numesc 'ladera'=uleioase. Adevarul este ca mazarea verde este absolut delicioasa si poate fi preparata in nenumarate combinatii atat cu carne cat si fara. Bucataria grecesca are nenumarate preparate cu mazare verde atat cu carne cat si fara carne.
O alta mancare delicioasa cu mazare verde ar fi Aghinare cu mazare verde- reteta apasand aici! Mazarea verde se gateste usor si merita preparata, iar daca folositi mazare verde proaspata, gustul va fi de neuitat.
Mod de preparare:
Daca mazarea este congelata o decongelam mazarea la frigider cu cateva ore inainte. Daca mazarea este proaspata o curatam si o spalam in prealabil.
Intr-o cratita adaugam uleiul si ceapa tocata si calim 2-3 minute. Adaugam cartofii curatati, morcovii si pasta de rosii si amestecam.
Intr-un robot de bucatarie adaugam rosiile taiate si maruntim, sau putem da rosiile prin razatoare. Adaugam sucul de rosii in cratita si amestecam.
Adaugam mazarea, foile de dafin si acoperim cratita cu un capac.
Lasam mancarea sa fiarba la foc domol aproximativ 30 de minute sau pana ce legumele sunt fierte.
Condimentam cu sare, piper si adaugam mararul tocat. Lasam sa fiarba inca 5 minute la foc mic.
Luam cratita deoparte si servim cu paine proaspata si eventual branza Feta.
Pofta buna! (Kali orexi)
Comments