Dupa cum vati dat seama muschiuletul de porc cu sos cremos de ciuperci nu este o mancare greceasca. Dar se poate gasi la multe taverne grecesti si este o mancare extrem de gustoasa!
Muschiuletul de porc se gateste rapid si trebuie sa avem grija la inceput sa calim la temperatura inalta (foc mare), dupa care gatim la foc mic (cat abia sa dea in clocot) pentru cateva minute. In schimb, la fel cum spuneam la alte reteta, asigurati-va ca, carnea este la temperatura camerei atunci cand incepeti sa o gatiti! Astfel carnea va fi mult mai frageda!
Este o mancare foarte gustoasa, ciupercile si smantana se imbina de minune cu carnea de porc. Contine o cantitate mare de smantana, dar dupa dorinta se poate adauga jumatate din cantitatea data iar cealalta jumatate apa + 1 lingurita de amidon, care va ajuta sa lege sosul.
Mod de preparare:
Taiem muschiul de porc in felii, la fel ca in reteta video. Adaugam putin ulei, piper si cimbru. Amestecam foarte bine si lasam deoparte!
Cu o hartie umeda stergem bine ciupercile si le taiem felii! Adaugam ciupercile intr-un bol si le amestecam cu sare, piper, ulei si cimbru!
Incalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare. Cand tigaia s-a infierbantat adaugam carnea! Nu inghesuiti prea mult carnea in tigaie, deoarece va lasa "sucurile" si nu va fi la fel de frageda!
Caliti carnea cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana ce optinem o culoare aurie. Asezam carnea pe o farfurie si eventual acoperim cu un capac! Retetati procesul de cate ori este necesar!
Calim ciupercile in aceasi tigaie la foc mediu spre mare, pentru 3-5 minute! Adaugam usturoiul si calim inca 2 minute!
Adaugam smantana in tigaie, iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam carnea si fierbem 5 minute la foc foarte mic!
Condimentam daca este necesar la sfarsit!
Optional adaugam ulei de trufe sau/si turmenic!
Pofta buna!
Comments