top of page

Parjoale de pui cu cartofi la cuptor

Parjoale de pui cu cartofi la cuptor sau Biftekia Kotopulo me patatates fournou este o mancare greceasca indragita de la mic la mare. Eu am prefiert cartofii si astfel am redus timpul de gatire la cuptor.


Parjoale de pui cu cartofi le cuptor
Parjoale de pui sau Biftekia Kotopoulo

Aceaste parjoale de pui sunt gustoase, dietetice si recomandate pentru cei ce au probleme cu colesterolul. In schimb contin o cantitate importanta de proteine necesare organismului.



Cu aceasta reteta nici nu va veti da seama ca in aproximativ 30 de minute, veti avea o masa completa pentru pranz sau pentru cina. Parjoalele sau biftekia sunt foarte raspandite in Grecia, la taverne in special se prepara Biftekia la gratar- puteti vedea o reteta aici, rareori la cuptor. Dar Biftekie la cuptor se pot gasi la magazinele cu mancare gatita la pachet. Cele mai raspandite parjoale la cuptor sunt cele din carne de vita - reteta aici!


Mod de preparare:



  1. Pentru inceput calim ceapa tocata intr-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Adaugam boia dulce, sare si piper. Lasam ceapa deoparte sa se raceasca complet.

  2. Intr-un bol incapator adaugam carnea tocata, patrunjelul tocat, ardeiul Kapia tocat, mustarul, otetul, albusurile, ceapa calita si racita, fulgii de ovaz.

  3. Amestecam totul foarte bine pana ce se incorporeaza ingredientele.

  4. Dam la frigider pentru aproximativ 15 minute!

  5. Taiem cartofii, ii adaugam intr-o cratita si adaugam apa fierbinte pana ce se acopera.

  6. Fierbem la foc potrivit 10 minute!

  7. Scurgem cartofii si ii adaugam intr-o tava pentru cuptor!

  8. Intr-un bol adaugam mustarul, usturoiul tocat, oregano, uleiul, apa si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam foarte bine pana ce se incorporeaza ingredientele dupa care adaugam amestecul deasupra cartofilor.

  9. Formam parjoalele de aproximativ 100-120g fiecare si le adaugam in tava intre cartofi.

  10. Dam la cuptorul preincalzit la 200°C - cu ventilatie, respectiv 220°C - fara ventilatie, pentru aproximativ 20-25 de minute.

  11. Luam tava de la cuptor si adaugam zeama de lamaie.

  12. Servim mancarea calda cu sos de iaurt, sos Tzaziki, sos tirokafteri, sos de mustar!


Pofta buna!



תגובות


bottom of page