Pastaile sunt favoritele mele, imi place sa le prepar in diferite moduri, iar aceste pastai cu carne de pui sunt foarte gustoase, hranitoare iar daca folosim piept de pui am putea spune ca sunt ideale pentru dieta.
Pastaile cu carne de pui sau 'fasolakia me kotopulo' este o mancare foarte usor de realizat, gata in mai putin de 30 de minute. Cel mai mult timp ne va lua pregatirea pastailor.
Mod de preparare:
Spalam, curatam si taiem pastaile in dimensiunea dorita!
Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il sotam in ulei incins. Aveti grija nu puneti foarte multa carne in cratita deoarece, temperatura uleiului va scadea. Iar carnea va lasa sucurile, iar rezultatul va fi ca aceasta sa fie mai tare, mai ales daca este din piept de pui.
Scoatem pieptul de pui pe o farfurie si il acoperim cu un capac. Adaugam pastaile in cratita si sotam 2 minute, apoi adaugam usturoiul, tocat marunt, ardeiul Kapia, taiat cubulete, apa, curry, sare si piper. Lasam totul la fiert aproximatv 20 de minute.
Dupa ce pastaile aproape au fiert, adaugam sucul de rosii si puiul si fierbem inca 10 minute.
Servim cat e cald cu paine proaspata si patrunjel proaspat. Daca doriti puteti adauga si iaurt grecesc sau branza feta. Daca va placut aceasta reteta sigur o sa va placa si reteta de 'fasolakia ladera'- sau pastai cu cartofi si morcovi.
Ceapă ???