Aceasta reteta de peste in stil Mediteranian este incredibil de gustoasa si usor de preparat. Se poate alegea atat peste proaspat cat si congelat!
Pestele se pregateste usor este gustos si este recomandat sa il includem in dieta cel putin o data pe saptamana. Fie ca este congelat sau proaspat daca este gatit corect, acesta va fi mereu suculent si delicios!
Ce fel de peste sa alegeti pentru aceasta reteta!? Puteti alege orice peste cu carne alba va place, fie ca e peste de mare sau peste de apa dulce. Eu am folosit Cod congelat! Daca folositi un peste congelat, lasati la decongelat in frigider, ideal peste noapte.
Reteta aceasta de peste imi place foarte mult, iar desi eu folosesc masline verzi in reteta, aceasta se poate pregati si cu masline negre. Adaugati maslinele care va plac si le aveti la indemana. Sigur ca aceasta reteta se aseamana foarte mult cu reteta de Plachie de peste - reteta aici!
Codul poate fi pregatit dupa nenumarate retete: cea mai intalnita pe meleagurile grecesti ar fi codul cu scordalia. Reteta traditionala de cod cu scordalia o puteti gasi aici. Iar daca doriti o reteta de cod cu crusta crocanta fara bere puteti accesa reteta aici!
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si ceapa tocata, calim 3 minute la foc mic! Adaugam usturoiul si ardeii si calim inca 3 minute!
Condimentam cu sare si piper si adaugam rosiile tocate, oregano si apa! Gatim 5 minute pana ce se formeaza sosul!
Taiem pestele in bucati si eventual curatam pestele de oase!
Adaugam pestele in cratita si gatim la foc mic 15 minute!
Adaugam maslinele si mai gatim inca 5 minute!
Servim cu patrunjel proaspat!
Puteti servi aceasta mancare ca atare sau cu un pilaf de orez- reteta aici sau cartofi prajiti!
Pofta buna!
Comments