Pilaf de orez cu creveti numit si Garidopilafo este o mancare greceasca extraordinar de gustoasa, se prepara usor si rapid.
Pilaful de orez cu creveti se regaseste in meniu la multe taverne cu peste si fructe de mare.
Pentru a prepere cei mai buni creveti, acestia nu trebuie sa fie gatiti foarte mult. In functie de marime acestia se gatesc aproximativ 5-6 minute. Cu cat crevetii se gatesc mai mult cu atat vor fi mai tari si mai greu de mestecat. Folositi creveti intregi, au un gust mult mai bun.
Cele mai raspandite retete cu creveti sunt crevetii saganaki si spagetele cu creveti.
Mod de preparare:
Curatam crevetii ca si in reteta video, indepartand cu grija cartilajul si capul. Sectionam crevetii in partea exterioara si indepartam intestinul din interior. Eu pastrez codita pentru a fi de efect in farfurie dar si pentru a da un gust mai intens preparatului.
Spalam cartilajele foarte bine sub un jet de apa, dupa care le adaugam intr-o cratita impreuna cu apa si fierbem la foc mic aproximativ 5-10 minute. Lasam cratita deoparte acoperita cu un capac.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si calim crevetii in ulei incins cate 1 minut pe fiecare parte (aproximativ). Asezam crevetii pe o farfurie si lasam deoparte.
In aceeasi tigaie adaugam ceapa tocata si calim la foc mic 2 minute. Adaugam feniculul tocat marunt, orezul, usturoiul si calim la foc mic 5 minute.
Condimentam cu sare si piper adaugam alcoolul si gatim cateva minute pana ce acesta se evapora.
Adaugam rosiile si continuam sa gatim la foc mic 3-5 minute.
Adaugam zeama in care am fiert cartilajele si gatim 20 de minute la foc mic.
Adaugam crevetii, patrunjelul tocat si amestecam. Luam cratita de pe foc adaugam putin ulei, acoperim cu un capac si lasam deoparte cateva minute.
Putem servi pilaful de orez cu cascaval ras.
Pofta buna!
Comments