top of page

Piure de cartofi de post

Piureul de cartofi cred ca este iubit de toata lumea si in special de copii! Acest piure de cartofi, vegan sau de post este atat de cremos si delicios chiar si fara unt si fara lapte!


Piure vegan de cartofi cu oregano
Piure de cartofi- vegan

Acest piure de cartofi (poure patatas), poate fi o garnitura excelenta pentru mancarile de post dar si pentru peste, carne, fructe de mare s.a.m.d. Se pregateste usor cu putine ingrediente si este delicios si cremos chiar daca il reincalzim a doua zi!



Sigur ca trebuie sa respectati intocmai pasii pentru a obtine acelasi rezultat, dar sunt convinsa ca nu veti regreta. As spune ca noua ne place chiar mai mult decat piureul obijnuit cu lapte si unt. Acesta este insa mult mai sanatos iar persoanele cu colesterol, il pot consuma fara grija!


Ingrediente:

4-6 persoane

  • 1 kg de cartofi

  • 40 de ml de ulei de masline

  • 1 ceapa mica

  • un varf de cutit oregan

  • 2-3 fire de patrunjel proaspat

  • 700 ml apa

  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:



  1. Taiem cartofii curatati cubulete si ii spalam foarte bine pana ce apa ramane curata!

  2. Adaugam cartofii intr-o cratita, adaugam apa,o lingura de ulei,ceapa tocata, sare, piper!

  3. Acoperim cratita cu un capac si fierbem pentru aproximativ 25 de minute, sau pana ce cartofii sunt fierti - cu cat taiati cartofii mai mici cu atat se vor fierbe mai repede!

  4. Verificam cu o furculita daca cartofii sunt fierti. Furculita trebuie sa patrunda usor in cartofi!

  5. Scurgem cartofii de apa si pastram apa deoparte!

  6. Cu ajutorul unui mixer/tel amestecam cartofii cat mai bine, daca este necesar adaugam putina apa fierbinte!

  7. Cand cartofii au devenit crema adaugam uleiul de masline si continuam sa mixam.

  8. Adaugam patrunjelul tocat si oregano si amestecam! Daca este necesar adaugam apa fierbinte pana ce acesta ajunge la textura dorita!

  9. Condimentam dupa gust!


Pofta buna!




Comments


bottom of page