Piureul de mazare verde cu ciuperci este delicios, usor de preparat, iar aceasta mancare este o sursa importanta de proteine necesare organismului in perioada postului, sau celor care au un stil de viata vegan.
Ingredientele pentru prepararea acestei retete sunt simple si la indemana oricui, iar combinatia de mazare verde uscata cu ciuperci va aduce un aport important de proteine vegetale, necesare organismului.
Mazarea verde uscata si despicata se regaseste pe meleagurile grecesti sub denumirea de bizelia, sau fava verde. Dupa cum stiti si reteta de Fava greceasca se pregateste oarecum asemanator, si aceasta fiind foarte gustoasa si sanatoasa.
Acest piure de mazare este ideal in combinatie cu ciuperci, fructe de mare, carne de pui si este o mancare economica si delicioasa!
Mod de preparare:
Lasati mazarea la hidratat intr-un bol cu apa.
Intr-o oala cu fund gros adaugam ceapa taiata marunt si calim cateva minute, apoi adaugam usturoiul, sare, piper, oregano si apa.
Strecuram mazarea si o spalam in cateva ape, dupa care o adaugam in oala si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute, sau pana ce mazarea este fiarta.
Cu ajutorul unui blender vertical/robot de bucatarie, pregatim piureul de mazare. Bineinteles se poate lasa si asa ca o tocanita, fiecaruia cum ii place!
Intre timp asezam o tigaie si lasam sa se infierbinte foarte bine. Taiem ciupercile si amestecam cu toate ingredientele enumerate mai sus- mai putin usturoiul.
Asezam ciupercile in tigaie si le prajim la foc puternic, pentru a nu isi lasa sucul din interior. Spre final adaugam usturoiul si gatim pentru inca un minut. Serviti mancarea cat e calda!
Pofta buna!
Comments