top of page

Placinta cu spanac (fara foi)

Cred ca cele mai indragite retete sunt cele care se prepara usor, asa este si aceasta reteta de placinta cu spanac fara foi, preparata in cateva minute!


De multe ori timpul nu ne permite pentru a pregati o placinta cu spanac cu foi - reteta aici. De aceea cea mai potrivita solutie este placinta aceasta cu spanac, fara foi, pe care o puteti pregatii in aproximativ 15 minute!



Placinta cu spanac este prefetata mea! Reteta aceasta o pregatesc de multe ori chiar si fara branza Feta! Este o solutie ideala pentru pachetul pentru scoala sau serviciu. Gustoasa satioasa si ....stim exact ce ingrediente am folosit pentru prepararea aceasteia.

Pentru aceasta reteta folosesc faina pentru paine sau faina din grau dur, deoarece o face mult mai crocanta, dar bineinteles ca puteti folosi si faina pentru toate folosintele! Pentru a atrage exccesul de umezeala se poate adauga in umplutura atat orez, quinoa, bulgur, cuscus sau trahana (paste fainoase greceasti). Asta sigur daca va plac placintele mai crocante!



Mod de preparare:



Aluat:

  1. Intr-un bol adaugam ouale, sarea si le batem usor cu ajutorul unui tel.

  2. Adaugam iaurtul, uleiul si incorporam!

  3. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt.

  4. Incorporam treptat faina la ingredientele lichide, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase!

Umplutura:

  1. Dupa ce am spalat, strecurat si taiat spanacul il asezam intr-un bol si adaugam sarea. Strangem in palme cat mai bine frunzele de spanac si lasam deoparte 5-10 minute.

  2. Stoarcem spanacul foarte bine, adaugam toate ingredientele pentru umplutura si amestecam.



Ansamblare:

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina, adaugam jumatate din cantitatea de aluat si intindem pe toata suprafata tavii.

  2. Adaugam umplutura deasupra aluatului!

  3. Adaugam aluatul ramas deasupra spanacului si intindem cat putem mai bine pe toata suprafata!

  4. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute!

  5. Lasam 5 minute placinta in tava, dupa care lasam pe un gratar sa se raceasca putin!

  6. Se poate servi ata calda cat si rece!


Pofta buna!



Comments


bottom of page