Placinta dulce cu orez sau Rizopita este o placinta foarte gustoasa si usor de preparat. Iar daca postiti aceasta placinta cu orez poate fi preparata si in varianta de post.
Placinta de orez este un preparat simplu, economic si cu ingrediente la indemana oricui. Cu umplutura ce ne aminteste de orezul cu lapte al copilariei. Aceasta se poate prepara si in varianta de post inlocuind laptele cu apa sau cu lapte vegetal neindulcit precum laptele de migdale, soia etc.
Aceasta placinta dulce cu orez se poate prepara atat pentru micul dejun cat si ca si desert. Este ideala pentru atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie sa preparati deserturi sofisticate. Puteti folosi atat foi cumparate cat si foi preparate acasa dupa o metoda simpla care o veti gasi aici. Nu ezitati sa preparati acest desert este exceptional, aromat si gustos.
Mod de preparare:
Intr-un boil adaugam orezul si putina apa si lasam deoparte 2 minute.
Intr-o cratita adaugam apa, laptele, orezul strecurat, batul de scortisoara si fierbem la foc mic 12-15 minute sau pana ce orezul este aproape fiert si crema incepe sa se ingroase.
Luam cratita deoparte si adaugam untul, extractul de vanilie si coaja rasa de portocala.
Amestecam totul foarte bine si lasam deoparte sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand.
Ungem tava cu ulei si adaugam foile, ca si in reteta video de mai sus, avand grija sa ungem fiecare foaie in parte cu ulei. P.S. puteti lasa o foaie pentru a adauga deasupra.
Adaugam umplutura rece si acoperim cu surplusul de foi.
Ungem cu ulei, increstam putin foile deasupra, fara a le taia in profunzime, pulverizam cu apa si dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 45 de minute, sau pana ce foile au o culoare frumoasa.
Lasam 5 minute desertul sa se raceasca, dupa care taiem si servim.
Pofta buna! @ kali orexi!
תגובות