top of page

Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese este de nelipsit in perioada de vara. Este foarte gustoasa, usor de preparat si se poate servi alaturi de ceai sau cafea, dar nu numai.


Prajitura simpla cu cirese, pe baza de iaurt, gata in cateva minute
Prajitura cu cirese / Kerasopita

Si de ce sa o preparam doar cu cirese!? Poate fi preparata si cu alte fructe de sezon cum ar fi visine (imi place gustul acrisor), caise, piersici, nectarine, pepene galben si de ce nu...mango, ananas etc. Deci aceasta prajitura poate fi pregatita pe tot parcursul anului in doar cateva minute. Iar vestea buna este ca nu avem nevoie nici de un mixer.



Aceasta prajitura cu cirese (Kerasopita/keik me kerasia) se face usor, pe baza de iaurt, iar tot ce trebuie sa facem este sa amestecam cu un tel. Nu este necesar sa adaugati un iaurt grecesc/strecurat, ci un iaurt care este pe gustul vostru. Daca doriti il puteti pregati si acasa chiar si cu lapte pasteurizat - reteta aici! Pentru prajitura cu fructe folositi iaurtul optinut inainte de strecurare!


P.S. Pentru a devenii extra pufoasa puteti inlocui cantitatea de praf de copt cu 1/2 praf de copt+1/2 bicarbonat de sodiu, creste mult mai bine si uniform.



Mod de preparare:


  1. Indepartam samburii cireselor, daca nu aveti un aparat puteti sa procedati la fel ca in reteta video. Lasam ciresele deoparte si pregatim compozitia pentru chec.

  2. Intr-un bol adaugam ouale si sarea si le batem usor cu un tel. Adaugam iaurtul si il incorporam la compozitie, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat, uleiul si amestecam timp de un minut. Adaugam praful de copt si amestecam.

  3. Treptat adaugam faina si amestecam energic cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

  4. Adaugam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o pe margini cu putin ulei.

  5. Adaugam ciresele intr-un bol in care am adaugat 1 lingura de faina si amestecam foarte bine. Acest proces va impiedica ca fructele sa "cada" toate la fundul tavii.

  6. Adaugam ciresele deasupra aluatului si dam la cuptorul preincalzit la 180°C - fara ventilatie, pentru 40-50 de minute. In primele, 20-25 de minute nu deschideti poarta cuptorului!

  7. Facem testul cu scobitoarea si lasam checul sa se raceasca. Deformam si adaugam putin zahar pudra deasupra!


Pofta buna!




Comentarios


bottom of page