top of page

Rasol de vita in sos rosu

Cand vine vorba de carne de vita, rasolul este preferatul meu. Desi necesita un timp mai indelungat de gatire, cu siguranta merita. Carnea este moale, suculenta si delicioasa. Iar osul da un gust extraordinar mancarii. Denumirea in limba greaca a rasolului de vita este pontiki moscharisios sau pentru carnea de vita in sos rosu- mosharaki kokkinisto.

Rasol de vita in sos rosu- in still grecesc
Rasol de vita in sos rosu

Imi place la nebunie carnea de vita in sos rosu. Desigur puteti alege si alta carne daca nu va place rasolul sau daca este mai greu de gasit. Puteti cere macelarului sa o taie in bucati mai mici, in felul acesta, timpul de gatire se va micsora considerabil. Pentru o carne de vita cat mai frageda, aveti grija sa nu o gatiti la foc mare.



Lasati sa fiarba cat mai incet posibil, deabia sa dea in clocot, si aveti grija ca intotdeauna sa fie la temperatura camerei atuci cand o pregatiti. In felul acesta temperatura uleiului nu va scadea iar procesul de sotare a carnii se va desfasura corect, iar carnea va elimina cat mai putin lichid, in felul acesta fiind extrem de suculente ca si rezultat final.

Mod de preparare:


Procesul de prepare este unul simplu si nu ne va lua preamult timp, cel mai mult dureaza gatirea acestuia(la foc mic) in jur de 2-3 ore. Procesul de gatire depinde foarte mult de varsta vitelului- cu cat mai mare cu atat se va gatii mai greu, dar si de marimea bucatii de carne. Eu am avut 2 bucati mari asa ca le-am lasat aproximativ 3 ore la foc mic.



Incingeti bine cratita si adaugati uleiul de masline. Tamponati carnea cu o hartie de bucatarie pe ambele parti. Puneti carnea in tigaie si sotati pe ambele parti pana ce capata o culoare frumoasa. Apoi lasati carnea pe o farfurie sa se odihneasca.


Sotati ceapa taiata marunt, adaugati apoi morcovul taiat marunt/razalit. Adaugati pasta de rosii si amestecati totul pentru 2 minute. Adaugati vinul si lasati alcoolul sa se evapore, apoi adaugati scortisoara, ienibaharul sarea piperul patrunjelul si sucul de rosii. La sfarsit adaugati apa si carnea si lasati sa fiarba lent, acoperita cu capac pana ce aceasta devine moale si suculenta.


Ca si garnitura eu am preferat, de data aceasta mamaliga, dar puteti opta pentru orez cu safran, piure, cartofi prajiti, cartofi la cuptor sau paste. Cu siguranta daca va placut aceasta reteta veti indragi si reteta de Tas kebap.


Reteta video Rasol de vita in sos rosu



Comments


bottom of page