Rulada de carne tocata este destul de raspandita in Grecia, in special rulada umpluta cu oua. De data aceasta in schimb m-am gandit sa va prezint o reteta mai putin cunoscuta, Rulada de carne tocata cu morcovi si capere si un sos delicios de ciuperci.
Aceasta rulada este foarte usor de preparat, si poate fi mancarea ideala pentru intreaga familie. Eu o prepar foarte des deoarece ne place tare mult.
Puteti pregati aceasta rulada pentru mesele in familie sau pentru mese festive! Se prepara usor si este extrem de gustoasa, iar sosul de ciuperci este absolut delicios.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie calim ceapa taiata impreuna cu toate condimentele. Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore, dupa care lasam deoparte pana ce se va raci.
Taiem morcovii cubulete!
Adaugam intr-un bol carnea tocata si toate ingredientele si amestecam pana ce totul se va incorpora foarte bine.
Formam ruloul si impachetam in hartie de copt si folie de aluminiu, adaugam putina apa in tava dupa care dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Despachetam ruloul, il ungem putin cu zeama din tava si il dam la cuptor pana ce va capata o culoare frumoasa (10-15 minute).
Intre timp sotam ciupercile, adaugam usturoiul, pasta de rosii si coniacul si lasam alcoolul sa se evapore. Condimentam, adaugam cimbrul si zeama formata in tava (daca este necesar adaugati si putina apa) si lasam sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Diluam amidonul cu apa si adaugam in cratita putin cate putin amestecand continuu, pana ce va ajunge la textura dorita, apoi adaugam smantana si amestecam.
Pofta buna!
Comments