Salata Dacos, este o salata extrem de sanatoasa, care isi are originea din Creta, unde pentru prepararea aceastuia se foloseste branza mitzitra o branza dulce din lapte de capra asemanatoare Urdei.
Salata Dacos isi are originea de pe insula Creta, care are la baza pesmeti de orz (uscati in doua etape), rosii foarte coapte, branza feta (sau mizithra in varianta din Creta), ulei de masline si capare sau puteti folosi si masline. Este o combinatie delicioasa, o salata foarte satioasa pe care o puteti consuma chiar si ca fel principal.
Pesmetii din orz sunt de buna calitate au proprietatea de a nu se inmuia foarte repede si nu au o textura lipiciasa la fel ca cei din faina de grau. Pesmetii de orz au diferite forme si marimi, dar eu ii prefer pe cei rotunzi (kritharokouloura). Desigur puteti folosi si alti pesmeti care va plac sau aveti la indemana.
Mod de preparare:
Asezam pesmeti pe o farfurie si adaugati putin ulei de masline.
Taiem rosiile pe orizontala si indepartam partea lichida impreuna cu semintele.
Taiem rosiile cubulete.
Partea lichida o adaugam intr-un robot de bucatarie impreuna cu putin ulei de masline, sare, oregano si otet. Amestecam 1 minut.
Amestecam rosiile taiate cubulete cu partea lichida si adaugam deasupra pesmetilor.
Adaugam branza maruntita, putin ulei de masline, oregano si capere sau masline.
Daca procesul vi se pare prea greu, puteti sa dati rosiile prin razatoare !
Pofta buna!
Kommentare