Salata de sfecla rosie cu iaurt, usturoi si menta greceasca - bunatate! Cu o consistenta cremoasa! Aceasta este foarte bogata in vitamine, acid folic si antioxidanti, care contribuie la mentinerea unei stari ideale de sanatate.
Sfecla este considerata un aliment minune pe care ar trebui sa il includem cat mai des in dieta noastra. Fie ca o consumam doar fiarta (grecii consuma atat frunzele cat si tulpunele)- vezi aici cum se prepara, fie ca este in combinatie cu alte legume, sfecla trebuie consumata cat mai des!
Aceasta salata de sfecla este o bunatate: cremoasa, gustoasa si aromata! o solutie ideala pentru mesele festive dar si pentru o cina tarzie. Pentru cei ce doresc, puteti prepara un iaurt grecesc (strecurat) acasa dupa reteta aceasta apasand aici!
Mod de preparare:
Spalam foarte bine sfecla sub un jet de apa, dupa care o punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce sfecla este fiartea.
Verificam sfecla daca s-a fiert, intepand cu o furculita in bucata cea mai mare (daca aceasta se infinge usor inseamna ca e fiarta)!
Scurgem apa fierbinte si adaugam apa rece (in felul acesta coaja va fi mult mai usor de indepartat).
Lasam putin sfecla la racit si decojim, dupa care o lasam deoparte sa se raceasca complet.
Razalim sfecla sau taiem in cubulete mici!
Intr-un bol amestecam uleiul, otetul, usturoiul pisat, sare, piper, menta si iaurtul.
Amestecem totul foarte bine pana ce se formeaza un sos!
Amestecam sfecla cu sosul de iaurt format si nuca tocata!
Dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se imbina mai bine aromele!
Pofta buna!
Comments