Sutzukakia sau chiftelute cu chimion , reteta adusa de grecii Asiei Mici , dupa catastrofa din 1922, care le cunosteau sub denumirea de chiftele Smirna.
Generatiile de greci chiar si dupa atatia ani fac aceste chiftelute alungite gatite in sos de rosii dulce acrisor si este fara echivoc o reteta traditionala greceasca cu gust usor de usturoi si chimion.
Eu recomand ca inainte sa le adaugati in sos sa le sotati putin intr-o tigaie cu putin ulei, desii le puteti adauga in sos chiar si fara sa le sotati, cand acesta din urma fierbe. Totusi in felul acesta isi vor pastra mai bine forma.
Mod de preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru chiftele si framantam. Putem sa le lasam putin la frigider (aproximativ 30 de minute)!
Formam chiftelutele lunguiete ca si in reteta video!
Punem o tigaie la incalzit si adaugam putin ulei!
Adaugam chiftelele in tigaia fierbinte si calim pentru 2-3 minute pe fiecare parte (sau putem sa le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute).
Punem hartie de bucatarie pe o farfurie si asezam chiftelele.
Intre timp adaugam rosiile impreuna cu usturoiul intr-un tocator si maruntim pentru 30 de secunde! Adaugam in tigaie si fierbem impreuna cu chiftelele pentru 25-30 de minute sau procedam la fel ca si in reteta video.
Condimentam dupa gust si servim cu piure, cu orez, cartofi prajiti sau paste fainoase. Daca va placut reteta cu siguranta va va placea si reteta de chiftele in sos de rosii aromate cu menta!
Pofta buna!
Comentarios