top of page

Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli (Supa brokolo belute), o mancare delicioasa desi cu putine ingrediente.


Supa crema de broccoli cu branza
Supa crema de broccoli

Supele in Grecia sunt specifice perioadei de Iarna, dar eu cred ca aceasta supa se poate pregati toate anotimpurile, fiind foarte gustoasa si satioasa.



Pentru copiii care nu mananca broccoli, cred ca e o reteta ideala pe care o puteti realiza si nici nu isi vor da seama ca aceasta supa contine broccoli.



Mod de preparare:


Taiem brocolul si il spalam sub un jet de apa. Ideal ar fi sa il blancham ( sa il fierbem pentru 3-4 minute dupa care sa il scoatem intr-un castron in care am pregatit apa cu gheata, astfel isi va pastra culoarea intensa), daca brocolul este congelat, puteti sari pentru procesul acesta, care nu e oblicatoriu.


Curatam legumele, le spalam si le taiem cuburi (ceapa si cartofii), usturoiul il curatam si il taiem in jumatate. Punem o oala la foc potrivit adaugam uleiul si legumele si sotam pentru 2-3 minute, adaugam sare, piper, curry-ul, ghimbirul, adaugam aproximativ 1,5 litru de apa si lasam sa fiarba pana ce cartofii se inmoie putin dupa care adaugam , mararul si bucatile de broccoli si lasam sa fiarba inca aproximativ 10 min.


Dupa aceea, luam oala de pe foc si cu ajutorul unui blender vertical/ tocator de legume, mixam pana devine o crema, apoi adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste. Condimentam daca e cazul si servim cu branza feta si crema de otet balsamic.


Pofta buna!



Comments


bottom of page