top of page

Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie poate fi o calatorie vibranta in insorita Grecia. Imagineaza-ti o textura matasoasa si o culoare rosie, cu o explozie de savoare mediteraneana. Aceasta reteta te va cuceri cu gustul sau unic bogat in nutrienti.

Supa crema de linte rosie
Supa crema de linte

Bineinteles ca se poate regasi in nenumeroase variante, fiecare bucatar/gospodina avand reteta proprie. Nu as spune ca este o reteta traditionala, insa fiind o reteta de post si pentru ca mi-a fost ceruta m-am gandit sa o public mai curand decat imi era in plan.



Va asigur totusi ca reteta aceasta de supa de linte este foarte gustoasa si hranitoare. Chiar si cei care nu sunt fani ai lintei cu aceasta reteta cu siguranta vor deveni. Este chiar o solutie buna pentru copiii mofturosi, fiind foarte gustoasa. In schimb se pregateste foarte repede. Lintea rosie fierbe in aproximativ 15 minute. De aceea daca adaugati morcovi, cartofi, telina e bine sa le taiati in bucati cat mai mici, in special morcovii care fierb mai greu!



Mod de preparare:



  1. Punem lintea intr-un bol cu apa si amestecam foarte bine. Lasam lintea cateva minute in apa pana ce pregatim legumele!

  2. Punem o cratita sa se incalzeasca la foc potrivit,adaugam ceapa si calim 2-3 minute. Apoi adaugam ardeii/morcovii, cartofii si radacina de telina, taiate marunt.

  3. Spre final adaugam usturoiul si condimentele.

  4. Spalam lintea foarte bine sub un jet de apa. Adaugam apa rece in cratita si adaugam lintea si foile de dafin. Lasam sa dea in clocot si indepartam spuma care s-a format la suprafata. Dupa care adaugam verdeturile.

  5. Lasam la fiert aproximativ 20 de minute sau pana ce cartofii/morcovii s-au fiert. Amestecam din cand in cand si daca este necesar completam cu apa fierbinte.

  6. Oadata fierte legumele, luam cratita de pe foc, indepartam frunzele de dafin si mixam pana ce devine o crema!

  7. Condimentam daca e necesar si servim cu bucovo sau ardei iute si paine prajita sau crutoane.

P.S. Aveti grija sa amestecati din cand in cand pentru a nu se lega de fundul cratitei!


Pofta buna!



Sfaturi utile:

*Spalati cat mai bine lintea inainte de a o pregatii!

*Adaugati legumele taiate in bucati cat mai mici deoarece lintea va fierbe repede!

*Fierbeti la foc mic si amestecati din cand in cand ca sa nu se arda! Daca aveti folositi o oala cu fund dublu!




1 Comment


Constantin Dragan
Constantin Dragan
Feb 22, 2023

Fara chimion/chimen sau ce condiment mai pun turcii, nu are gustul care trebuie! Parerea mea.

Like
bottom of page