top of page

Supa de linte

Supa de linte sau Fakes supa, este foarte usor de preparat, foarte gustoasa si recomandata pentru cei cu un stil de viata vegan ...

Supa de linte cu morcovi
Supa de linte

Desi nu foarte cunoscuta in Romania, lintea este extrem de hranitoare. Este una dintre cele mai bogate surse de fibre si minerale care sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Lintea contine si o cantitate considerabila de fier necesara organismului. Se spune ca fierul se asimileaza mai bine in organism in prezenta unui acid, de aceea lintea este preparata, sau se serveste cu otet.



Lintea am gustat-o pentru prima oara in urma cu vreo 10 ani si nu pot ascunde faptul ca a devenit una dintre cele mai indragite legume uscate (Leguminoase). Se poate gasi si consuma in toate anotimpurile si este recomandata chiar si pentru curele de slabire. Aici este leguminoasa cea mai indragita a copiilor ! A doua cea mai indragita ar fi supa de naut!



 

Mod de preparare:



  1. Adaugam lintea intr-o cratita impreuna cu aproximativ 1 litru de apa si fierbem 5-7 minute!

  2. Strecuram lintea si clatim cu apa!

  3. Adaugam lintea din nou in cratita, adaugam morcovii taiati cubulete mici sau dati prin razatoare, putin patrunjel in special tulpina (are o aroma mai intensa).

  4. Adaugam toate celelate ingrediente si 2 litri de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic!

  5. Indepartam spuma formata la suprafata de cate ori este necesar!

  6. Fierbem la foc domol aproximativ 20 de minute sau pana ce lintea ajunge la textura dorita!

  7. Servim cu patrunjel proaspat, ulei de masline si paine proaspata. Vezi reteta simpla de paine fara framantare aici sau reteta de chifle cu masline aici!

Pofta buna!




Comentarios


bottom of page