top of page

Tarta sarata cu broccoli

Tarta sarata cu broccoli sau Tarta almiri me brocolo , este un snak pentru toate zilele, foarte gustos. Cred ca cu aceasta reteta multi dintre cei care nu mananca broccoli, vor deveni mari fani ai acestuia.


Tarta sarata cu brocoli cu aluat grecesc fara prea mult unt
Tarta sarata cu broccoli

Adevarul e ca m-am gandit mult cum sa va prezint aceasata reteta, deoarece doream un aluat grecesc, nu doream sa folosesc reteta clasica (frantuzeasca) de aluat, cu mult unt, dar in acelasi timp imi doream sa aiba acelasi caracteristici: un aluant crocant, gustos care se sfarma in gura.



Eu cand gatesc ma gandesc la varianta cea mai 'light', vreau un rezultat 'sanatos' dar in acelasi timp foarte gustos, de aceea la umplutura nu am folosit nici smantana (daca doriti puteti inlocui iaurtul cu smantana), nici Bechamel (la care m-am gandit prima data), am folosit mult iaurt grecesc reteta aici ulei de masline si foarte putin unt.

Ingredientele folosite sunt pentru o tava cu diametrul de 32 de cm, sau 25x30.



Mod de preparare:



Punem o oala cu apa la fiert. Taiem brocolul si il spalam intr-o solutie de apa cu otet. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam putina sare si buchetelele de broccoli si fierbem pentru 10-12 minute.

Intre timp pregatim un bol cu apa rece si gheata si adaugam brocolul fiert (facand aceasta procedura, buchetelele de broccoli isi vor pastra culoarea intensa). Dupa 2-3 minute strecuram buchetelele de broccoli si lasam sa se scurga bine de apa.



Intre timp pregatim aluatul: cernem faina impreuna cu praful de copt si putina sare. Intr-un alt bol adaugam iaurtul impreuna cu uleiul de masline si untul si amestecam cu ajutorul unui tel pana ce optinem o crema omogena!

Adaugam oul, cascavalul ras si otetul si amestecam, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin, la inceput amestecam cu telul dupa care framantam aluatul cu mana (sau cu ajutorul unui mixer).

Cand aluatul devine nelipicios il dam la congelator pentru 30-40 de minute, timp in care vom pregati umplutura si incalzim cuptorul la 170-180 de grade.


Intr-un bol adaugam iaurtul, ouale, amidonul, cascaval,branza feta, si restul de ingrediente pentru umplutura. Amestecam totul foarte bine!

Intindem foaia, dam tava cu putin ulei dupa care asezam foaia si intepam pe alocuri cu ajutorul unei furculite, adaugam umplutura, punem buchetelele de broccoli (pe care l-am amestecat cu putin ulei de masline- aprox o lingura) deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute.


Lasam putin tarta sa se raceasca 3-5 minute (sper sa rezistati tentatiei) si servim.


Pofta buna!




Comments


bottom of page