top of page

Tocanita de ciuperci

Adevarul e ca ador tocanita de ciuperci. Se pregateste rapid, este economica si delicioasa, chiar daca este o mancare de post.


Ciupercile sunt recomandate in perioada postului si pentru cei ce au un stil de viata vegan deoarece contin multe vitamine (in special complexul vitaminelior B: B2 si B3), proteine, minerale (potasiu, seleniu, zinc) si au o valoare calorica scazuta.



Bineintaeles ca aceasta tocanita cu ciuperci nu este o mancare greceasca cel putin nu una traditionala, dar mi-a fost ceruta reteta si m-am gandit sa o public. De fapt nu stiu de unde provine dar cu siguranta se pregateste in toata Balcania, America etc. Totusi este o mancare delicioasa pe care va recomand sa o pregatiti.



Mod de preparare:



  1. Curatam si taiem ciupercile si le asezam intr-un castron. Adaugam sare piper, boia, oregano si uleiul de masline. Amestecam totul foarte bine!

  2. Asezam o tigaie si o incalzim la foc potrivit. Adaugam ciupercile in tigaia fierbinte si calim 3-4 minute. Atentie! Nu inghesuim prea mult ciupercile in tigaie, deoarece vor lasa umezeala. Mai bine repetati procesul!

  3. Adaugam toate ciupercile impreuna (asta in cazul in care le-ati calit in etape), adaugam ceapa taiata marint si calim 2-3 minute.

  4. Adaugam usturoiul, ardeii taiati marunt si pasta de rosii. Calim 2 minute si adaugam sucul de rosii si "laptele" de migdale/soia sau apa. Fierbem 10 minute cu tigaia acoperita cu un capac.

  5. Condimentam daca este necesar, adaugam putina apa si mai fierbem inca 5 minute. Adaugam patrunjelul taiat marunt si servim!

Pofta buna!


Stiati ca:

*Exista peste 14 000 de specii de ciuperci dintre care doar 3 000 sunt comestibile!

*In timpul faraonilor, ciupercile erau cunoscuta ca si delicatese, iar grecii credeau ca acestea asigura putere soldatilor in lupta. Romanii spuneau ca este un dar de la zei, iar acestea erau servite doar la ocazii festive!



Comments


bottom of page