top of page

Varza cu orez

Varza cu orez este foarte de post simpla, gustoasa si sanatoasa. De data aceasta am pregatit-o cu lamaie, dar de multe ori pregatesc si varza cu sos de rosii- reteta aici.


Mancare de varza cu orez, morcovi si sos de lamaie
Varza cu orez si sos de lamaie

Varza cu orez si lamaie (Lahanorizo me lemoni) face parte din categoria uleioaselor sau (ladera). De aceea cantitatea de ulei este destul de generoasa. Eu in schimb recomand sa o gatiti cu mai putin ulei si sa adaugati putin ulei in momentul in care serviti mancarea.



Aceasta mancare de varza cu orez este recomandata chiar si pentru curele de slabire, varza avand putine calorii, in schimb este bogata in fibre vitamine si antioxidanti naturali. In schimb este o reteta usoara care se prepara in mai putin de 30 de minute si cu ingrediente accesibile oricui.



Mod de preparare:



  1. Taiem ceapa si varza. Morcovii se pot taia cubulete foarte mici sau ii puteti da prin razatoare! Deoarece fierb mai greu este recomandat sa ii taiem cat mai marunt!

  2. Asezam o cratita la foc potrivit, adaugam uleiul de masline, ceapa si morcovii; calim 2-3 minute. Condimentam cu sare piper si oregano.

  3. Adaugam varza si o lasam sa scada in volum, amestecand din cand in cand. Adaugam apa rece, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute.

  4. Taiem mararul si stoarcem lamaile dupa care spalam foarte bine orezul. Adaugam toate ingredientele in cratita si fierbem inca 15 minute la foc mic.

  5. Servim cu piper proaspat macinat, ulei de masline si marar proaspat!


Pofta buna!




Comments


bottom of page