Vinete IMAM sunt de fapt vinete umplute cu ceapa, rosii, usturoi si ierburi aromatice precum oregano, patrujel, busuioc, cimbru... (Melintzanes Imam)
...cel mai indicat ar fi sa alegeti una dintre ierburile aromatice sau cel mult doua, pentru ca mai ales vara legumele sunt foarte gustoase si e pacat sa nu simtim gustul acestora.
Vinetele Imam au o istorie din vremuri stravechi si se numesc de fapt IMAM BAILDI, adica Imam care a lesinat. Se spune ca ar fi lesinat datorita cantitatii mari de ulei pe care o contine aceasta mancare.
In mod normal vinetele se prajesc in ulei, dar pentru ca acestea atrag o cantitate foarte mare de ulei, am ales sa pregatesc aceasta mancare cu vinete coapte la cuptor. In felul acesta vom avea un preparat cu continut mai mic de calorii!
Mod de preparare:
1. Pregatiti vinetele pentru cuptor taiatile in jumatate daca sunt foarte mari si le pregatiti ca in reteta video. Le asezam intr-un castron in apa cu sare si le lasam aproximativ 10 minute ca sa elimine gustul amar si sa se inmoie putin.
2. Ungem vinetele si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 de minute, depinde de marimea vinetelor. Daca e necesar le intoarceti si le lasati inca 5 minute.
3. Taiati ceapa in fasii/ julien si o caliti la foc mic 15 minute, pana ce se inmoie, dupa care adaugati usturoiul pisat/maruntit si celelelte ingrediente si lasati la foc mic inca 5 minute. Daca rosiile au coaja subtire, nu este necesar sa o indepartati, dar bineinteles ca asta este la alegerea fiecaruia.
4. Cu o lingura apasati putin vinetele coapte si le umpleti cu amestecul de ceapa si legume. Daca va place branza feta coapta puteti sa o asezati deasupra si sa dati mancarea la cuptor , la 180 de grade pentru 30 de minute. Daca nu va place feta coapta adaugati la final, sau o puteti omite, oricum va rezulta o mancare foarte gustoasa.
Mod de preparare Vinete Imam Baildi:
Comments